In beeld: Het verhaal achter de waterblikjes

Floris Coenen Packaging Manager in de Stella Artois brouwerij bij AB InBev stond samen met zijn team op de eerste rij bij de omschakeling van de bierlijn naar de waterlijn. De situatie in Oekraïne laat ook hem niet koud en hij is blij dat hij samen met zijn team hun steentje hebben kunnen bijdragen. De omschakeling van de bierlijn naar een waterlijn was er snel door het efficiënte werk van heel het team.

Afvulling van water

Bier afvullen is dagelijkse kost in de brouwerij, het afvullen van water is voor iedereen wat spannender omdat dit niet elke week op de planning staat en gelukkig maar. De hele toeleveringsketen, van het veranderen van het bier naar het water tot het eerste blikje dat van de band rolde, nam maar vier dagen in beslag. Er moet met veel rekening gehouden worden tijdens het proces van leidingen kuisen tot de juiste blikjes bestellen. 

Iedereen hier binnen AB InBev heeft wonderen verricht om de blikjes zo snel mogelijk in Oekraïne te krijgen. De aankoopdienst heeft de blikken zo snel mogelijk hier proberen te krijgen. Onze operatoren zijn vrijwillig na hun werktijd gebleven om alles vlot te laten verlopen.

Het is dus even water dat van de band rolt en niet bier.

Onze operatoren hadden ook niets anders gewild dan starten met de afvulling van het water. Ze vinden het heel belangrijk om een betekenis in de maatschappij te hebben. Ze leven oprecht mee met hun collega’s daar.

Bereidwilligheid

De solidariteit binnen de brouwerij is groot. Veel mensen brachten andere noodzakelijke middelen binnen om mee te sturen naar Oekraïne zoals dekens, pampers, babyvoeding. ​ Er is een soort eenheidsgevoel binnen de brouwerij. Iedereen wilde tot het maximum gaan en het beste van zichzelf geven om hun collega’s en hun families en de andere inwoners van Oekraïne te helpen.

Ondertussen zijn de eerste blikjes aangekomen in Oekraïne.

Ik voel me daar door geëmotioneerd. Het komt zo dichtbij huis. Gisteren stond ik deze blikjes nog af te vullen vandaag zie ik foto’s verschijnen van mensen met onze producten. Het geeft veel voldoening aan het team dat we iets kunnen doen.

Volgens Floris is het eenheidsgevoel dat rondgaat in het bedrijf iets typisch voor AB InBev. Iedereen doet die extra inspanning om elkaar te helpen. ​ Al is het maar met iets kleins dat ze kunnen helpen. Van water afvullen tot een slaapzak binnenbrengen, alle beetjes helpen.